Lentokoulu Pirkanmaa Oy on pitkän linjan ammattilaisten perustama lentokoulu, joka on suunnattu sekä aloittaville harrastelentäjille että heille, jotka haluavat täydentää kelpuutuksiaan ja osaamistaan aina mittarilentokoulutukseen ja monimoottorikoulutukseen asti.

Me koulutamme yksityislentäjän lupakirjaan pienissä 4-10 oppilaan ryhmissä joustavin aikatauluin siten, että koulutuksen voi suorittaa työn ohessa iltaisin ja viikonloppuisin oppilaiden ehdoilla.

Kaikki vastuuhenkilömme ja opettajamme ovat ilmailun ammattilaisia sen eri osa-alueilta. Koulutus tapahtuu teorioiden osalta tuntiopetuksena, ei siis esim. itseopiskeluna tietokoneella. Lentokoulutus tapahtuu maailman yleisimmällä koulukonetyypillä, Cessna 152:lla tai halutessaan Cessna 172:lla, jotka molemmat ovat erittäin tarkoituksenmukaisia koneita niin koulutukseen kuin harrastelentämiseenkin. Käytössämme on myös BA-28161 Warrior.

Koulutus on mahdollista myös FNPT simulaattorilla. Simulaattoria käytetään PPL-perusmittarikoulutuksessa ja mittarilentokoulutuksessa.

Koulutus johtaa yksityislentäjän lupakirjaan (PPL), jota voi halutessaan jatkaa vaiheittain mittarilentokelpuutukseen, monimoottorisiin ja vaikka liikennelentäjäksi.

Tarjoamme PPL-lupakirjan lisäksi mahdollisuuden tarkastus- ja kertauskoululentojen suorittamiseen.

Järjestämme matkalento IFR-koulutusta (EIR) sekä koulutusta täyteen IFR-lentämiseen.

Päätoimipisteeme sijaitsee Tampere-Pirkkalan lentokentällä, jossa olemme toimineet vuodesta 2009 alkaen. Lentokoulutus on mahdollista myös Mikkelin lentoasemalla

Organisaatio:

Jarkko Haukkala

Hallituksen jäsen

Embraer 145 kapteeni, Liikennelentäjän lupakirja (ATPL), lentokokemus n. 7 500 tuntia ja 16 vuoden kokemus eri vastuutehtävissä liike- ja liikennelentotoiminnassa mm. lentotoiminnanjohtajana, pääohjaajana, ryhmäpäällikkönä, laatupäällikkönä, koulutuspäällikkönä, teoriakouluttajana ja tyyppilennonopettajana (TRI).

Marko Rintanen

Tarkastuslentäjä

Tarkastuslennot.

Liikennelentäjän lupakirja (ATPL), lentokokemus n. 10.000 tuntia, joista kouluttajana ja tarkastajana n. 4 000 h. Lisäksi lennonopetusta eri simulaattoreissa n. 1 000 h. Pitkä kokemus myös erilaisista vastuutehtävistä lentokouluissa, liike- ja liikennelentoyrityksissä mm. koulutuspäällikkönä, kouluttajana ja tarkastuslentäjänä. Ilmailuhallinnon hyväksymänä tarkastuslentäjänä lähes kaikkiin Suomessa vaikuttaviin pienkoneisiin, turbiinikoneista Beech King Airit, Saab 340, Embraer 145 ja ATR 42/72.

Erkki Järvinen

Vastuullinen johtaja.

Vastaa lentokaluston huolloista ja lentokelpoisuudesta, toimipisteen käytännön pyörittämisestä sekä aikatauluista ja varauksista.

Lentokonemekaanikko, 45 vuoden kokemus lentokoneiden parissa. Kokemus on kertynyt huoltotoiminnanjohtajana liikelentoyrityksissä, muuten erilaisten pienkoneiden parissa ja työtehtävissä Ilmavoimissa. Pitkä kokemus myös teoriakoulutuksista eri lentokouluissa ja ansiolentoyrityksissä.

Tuomas Eskola

Koulutuspäällikkö ja päälennonopettaja

Vastaa yhtiön koulutuksen toteuttamisesta kokonaisuutena sekä
lentokoulutuksen tasosta.

Ansiolentäjä, lennonopettaja. Toiminut lennonopettajana Lentokoulu
Pirkanmaa Oy:n toiminnassa lähes sen perustamisesta lähtien. Suurimman
osan ajasta toiminut myös Koulutuspäällikkönä ja päälennonopettajana.

Pertti Lehtinen

(IFR vastuuhenkilö ja IFR lennonopettaja)

Tuomas Väkelä

(lennonopettaja)

Jussi Kantolahti

Lennonopettaja

Lennonopettaja FI(A), sotilaslentäjä (evp) ja lennonjohtaja. Lentokokemus reilut 2 500h, enimmäkseen ilmavoimien kalustolla. Kokemusta lisäksi ilmatilanhallinta ja -suunnittelu tehtävistä (mm. AMC-yksikkö).

Tomi Eerola

Lennonopettaja

Jari Paukku

(tarkastuslennot)

Kari Tarhanen

(koulutus- ja tarkastuslennot)

Liikennelentäjän lupakirja ATPL(A), Helikopteri Liikennelentäjän lupakirja ATPL(H)

Lentokoneet:
Lennonopettaja FI(A), IFR Lennonopettaja IRI(A), Monimoottori Lennonopettaja CRI(A), Lennonopettaja opettaja FIFI(A), Vesilennonopettaja, Simulaattorikouluttaja, Tyyppikouluttaja TRI(A) Saab340,ATR72/42,A320,BE10.
Tarkastuslentäjä FE(A), Tarkastuslentäjä IFR IRI(A), Tarkastuslentäjä monimoottoriset CRI(A), Tarkastuslentäjä lennonopettajat FIE(A), Vesilennon tarkastaja, Tyyppitarkastaja TRE(A) Saab340,ATR72/42,A320,BE10, Kielitaitottarkastaja.

Helikopterit:
Lennonopettaja FI(H), IFR Lennonopettaja IRI(H), Lennonopettaja opettaja FIFI(H), Tyyppikouluttaja TRI(H) EC135.

Tarkastuslentäjä FE(H), Tarkastuslentäjä Lennonopettajat FIE(H), Tyyppitarkastaja R22,R44,R66,B204,B205,B206,Hu269,Hu369,EN48,EC120,EC130/AS350,EC135,SA315.

Ultrakevyet:
Lennonopettaja ja tarkastuslentäjä.

Muu:
Purjelentäjänlupakirja, Moottoripurjelentäjänlupakirja, Autogirolentäjänlupakirja, Kuumailmapallolentäjänlupakirja.
Lentokokemus +10 000 tuntia, reittilento, offshore, työlento ja koulutustoiminnassa.